Den 1 december lanseras Jameson Caskmates i Systembolagets beställningssortiment

Jameson CaskmatesJameson Caskmates är frukten av ett samarbete mellan Jameson och Fransiscan Well. Fransiscan Well är ett ölbryggeri som ligger ett stenkast bort från Jamesons destilleri Middleton i Cork. Jameson Caskmates bygger på att man har låtit Jameson ligga på stoutfat i två månader för att fånga upp och utveckla spännande smaker som redan finns i whiskeyn såsom choklad, kaffe och kola.

Jameson är idag den största irländska whiskeyn över hela världen. Från 500 000 lådor år 1996 till dagens 5 miljoner lådor. Och innovationen fortsätter. I Middleton har man nyligen öppnat ett microdestilleri och här kommer de nu skapa innovativa whiskies signerade den första kvinnliga ”Distillern” på Irland – Karen Cotter. Vi ser en spännande framtid ta form.

Jameson Caskmates som är en ny modern whiskey är resultatet av ett kreativt samtal mellan Jamesons Distiller Master och Brew Master’n på bryggeriet Fransican Well. Jameson Caskmates landar helt rätt i den nya trenden av Craft Whiskey och Craft Beer säger Rai Fierro, Brand Manager för Pernod Ricards whiskyportfölj i Sverige.

Doft: Färsk frukt och citrus i mix med mild krydda och mjölkchoklad. Från stoutfaten kommer en mild humlearom och rostad ek.

Smak: Fruktiga toner och en mild pot-stillkrydda med rostad ek. En lång, sammansatt eftersmak med distinkta inslag av kaffe, choklad och kola i finishen.

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s ”Spirit of Excellence” lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey.

Varunummer: 87937

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.