Campogiovanni Brunello nu i flera storlekar

Campogiovanni BrunelloSan Felice ligger i Castelnuovo Berardenga, några kilometer från Siena, i hjärtat av Chianti Classico och är klassad som en av Italiens främsta producenter av Wine Spectator. 1982 köpte San Felice vingården Campogiovanni i Montalcino och började producera Brunello. Efter bara några år placerade sig vingården i det absoluta toppskiktet av Montalcino då deras årgång 1990 tog hem sjunde placeringen på Wine Spectators lista över världens 100 bästa viner. Bakom det gedigna arbetet står San Felices vinmakare Leonardo Bellaccini.

Den 16 oktober, i det exklusiva sortimentet, lanseras Campogiovanni Brunello di Montalcino 2010 i fyra storlekar; halv- och helflaska, magnum och dubbelmagnum. Campogiovanni Brunello di Montalcino 2010 har lagrats i 36 månader på slovenska ekfat och sedan i ytterligare 12 månader på flaska. 2010 är en riktig toppårgång. Med sin kraftfulla karaktär av mörka körsbär, svarta vinbär och cederträ fick Campogiovanni Brunello 2010 inte mindre än 95 poäng av Wine Spectator. Vinet bjuder på mycket frukt, struktur och harmoni som utvecklar en lång kvardröjande eftersmak av färska örter och mineraler. Kan med fördel lagras i ytterligare 20 år vid rätt lagringsförhållanden.

Missa inte heller lillasyster till Brunellon, Campogiovanni Rosso di Montalcino som ligger i det ordinarie sortiment. Ett smakfullt vin med en kryddig, stram och nyanserad smak med inslag av körsbär, tobak, nypon, mörk choklad och kanel. Den nya årgången 2013 är den bästa årgången hittills av Rosson enligt vinmakaren själv. Vinet går utmärkt att dricka redan nu och kan även lagras i ytterligare 5-6 år. Prislappen ligger på 129 kr och finns på hyllan i cirka 30 Systembolagsbutiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.