Fuller’s Past Masters 1910 Double Stout en Double Stout bryggd på ett recept från 1910

Fuller’s Past Masters 1910 Double Stout är precis som namnet avslöjar en Double Stout bryggd på ett recept från 1910, en tid då det var populärt med den här typen av stark mörk ale. Ölet har en len smak av choklad och kaffe med mörka skogsfrukter och från humlen finns en subtil beska.

Ölet jäses en andra gång på flaska vilket resulterar i att ölet får en naturlig kolsyra och subtilare smak. Eftersom ölet innehåller jäst forsätter ölet att utvecklas i flaskan fram till öppning. Ölet bör därför förvaras stående i ett mörkt utrymme och hällas upp med försiktighet vid servering.

– Även om inte samma råvaror finns att tillgå idag är målet att hitta likvärdig råvaror för att få ett så likt öl som möjligt. Resultatet är en spännande öl med historisk känsla, säger Alexander Jerräng, Nordic Brand Manager på Arvid Nordquist.

Sedan 1845 har varje bryggmästare skrivit ner sina recept för hand i ”The Book of Brewers”. Här finns detaljerad information kring recept och bryggmetod, detaljer som sträcker sig ner till vad det var för temperatur den dagen som ölet bryggdes. Allt detta gör att man har en historisk samling av recept och en stor inblick i hur brittisk öltradition har förändrats över tid. Past Masters ger gamla recept ett nytt liv och ger dagens öldrickare en unik möjlighet att smaka på brittisk ölhistorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.