Newcastle Brown Ale är Sveriges mest sålda ale

Newcastle Brown AleNewcastle Brown Ale är en autentisk engelsk ale med en unik och fyllig smak. Alen skapades ursprungligen av överste Jim Porter, en tredje generationens bryggare i Newcastle. Överste Porter arbetade med receptet under tre år innan han slutligen hittade den speciella smak som blev Newcastle Brown Ale.

När ölet lanserades 1928 vann det omedelbart priser vid det prestigefyllda International Brewery Awards. Dessa guldmedaljer pryder fortfarande logotypen. Newcastle Brown Ale är en perfekt marinad för kött, framför allt nötkött som dessutom blir mörare av ölets syra. Att koka musslor i mörk ale är en annan favorit. Newcastle Brown Ale har en knäckig smak med inslag av pomerans, torkad frukt och sirapslimpa. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till kött, burgare och krämiga ostar.

I nordöstra England kallas Newcastle Brown Ale för The Dog då många säger att de ska gå ut med hunden, när de egentligen ska till puben för en ale. Denna Geordie-slang kan med fördel även användas av hundlösa ale-fantaster. Den blå stjärnan i vår logo hamnade där 1928, ett år efter lanseringen. Stjärnans fem kanter representerar de fem grundade bryggerierna av Newcastle Brown Ale.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.