Släpp loss fantasin inför årets Halloween och bjud på läskiga spökmums-mums

Spöken och pumpor hör Halloween till och varför inte bjuda på läskigt goda spöken och små skämmande pumpabakelser till helgens fika. Två nya varianter av Brago – svenska folkets vardagsfavorit bland kexen. Det spröda mördegskexen med den milda vaniljsmaken passar perfekt till kladdig spökmums-mums och pumpabakelser.

Maria Culha, redovisningsekonom på Orkla Confectionery & Snacks Sverige, har bakat läskigt gott med Brago. Testa Marias recept och låt fantasin flöda.

1 paket Brago
2 dl strösocker
1,5 msk florsocker
0,75 dl kallt vatten
0,75 dl hett vatten
0,75 msk gelatinpulver
0,5 äggvita (ca 15g)
2 tsk vaniljsocker
200 g Vit choklad
Lite neutral olja, tex raps
Mörk choklad
Spritspåse

Lägg strösocker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en stor bunke. Blanda gelatinpulvret med det heta, nyss uppkokade vattnet, och rör tills gelatinet löst upp sig helt. Börja vispa äggvite- och sockerblandningen och häll sedan ner den varma gelatinblandningen i en fin stråle. Vispa tills du har en fluffig smet och häll i vaniljsockret när smeten nästan är klar. Lägg ut Brago kex och spritsa på fyllningen till söta små spöken. Ställ i kylen så de stelnar alt. i frysen om det är bråttom. Smält vit choklad och häll i lite olja för att få chokladen tunnare och mer lättarbetad. Doppa mums-mumsen i den vita chokladen och låt stelna. Smält mörk choklad och spritsa på ögon och mun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.