Het ananas- och mangoceviche 4 portioner

Prova att göra denna goda ceviche som tack vare Kung Markattas nya Ananas/Mango-sås kräver minimalt arbete, men garanterat bjuder på en maximal smakupplevelse!

Du behöver:

  • 400g valfri fisk, så som torsk eller lax (välj KRAV- eller MSC-märkt fisk)
  • 2 lime, saft
  • 2 tomater
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1/4 rödlök
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1/2-1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3/4-1 dl Kung Markatta Ananas/Mango-sås
  • Till servering: Kung Markatta Gourmetknäcke Chia

Gör så här:

  1. Skär fisken i centimeterstora bitar, lägg i en skål/bunke och pressa över limesaft. Rör om och låt stå i kylen i ca 2 timmar.
  2. Tärna tomaterna och finhacka rödlöken. Lägg i en bunke, pressa över vitlök och tillsätt salt och peppar. Rör ner hackad persilja och ananas/mango-såsen.
  3. När fisken stått i kylen i ca 2 timmar; häll av vätskan och blanda slutligen ner även den, försiktigt.
  4. Servera som tilltugg på Gourmetknäcke brutet i bitar.

Recept och foto: Fanny Roethlisberger hemsida: http://roethlisberger.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.