Cantina Zaggagnini Dal Tralcetto DOC, behåller sin ställning som en av svenskarnas favorit från Italien

Den 2 november lanseras för andra året i rad en dubbel magnumflaska, 300 centiliter, av Cantina Zaccagnini Dal Tralcetto Montepulciano i Systembolagets beställningssortiment. Antalet är begränsat till 300 flaskor och det är andra gången som detta format av Pinnvinet släpps i Sverige. Förra julen släpptes 100 flaskor i detta format som tog slut innan julafton.

Doften är tät och fruktig av mogna mörka körsbär, viol och en mild rökighet. Smaken är medelfyllig, generös, typisk montepulcianosmak av mörka körsbär, svartpeppar och viol. Syran är saftig, tanninerna fruktiga med bra balans och struktur samt insmickrande fruktigt slut. ”Pinnvinet” passar utmärkt till smakrika antipastirätter, mustiga pastarätter och tufft smaksatt pizza samt till smakrikare rätter av nöt, lamm eller lättare vilt. Druvorna kommer från egna vingårdar i Catignano Contrada Varano och vinet får, beroende på årgång, fyra till sex månaders fatlagring innan buteljering.

Vi är glada att återigen kunna erbjuda detta trevliga alternativ till de stundande högtidernas festmiddagar, säger Carl Brix, Produktchef på Spring Wine & Spirits.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.